Kisokos a kutyafekhelyek választásához

Ha megkérdeznéd a kutyádat, hol alszik legszívesebben, akkor valószínűleg azt válaszolná, hogy a kanapén vagy az ágyon. Ez viszont nem biztos, hogy a legjobb opció, mert alvás közben a legtöbben az egész ágyat elfoglaljuk, ráadásul a szerencsétlenebb esetekben előfordulhat, hogy éjszaka egy hirtelen mozdulattal letessékeljük a kedvencünket magunk mellől.

Éppen ezért érdemes minél előbb rászoktatni arra, hogy a saját helyén aludjon. Ehhez fontos egy olyan fekvőhelyet biztosítani, amelyen szívesen összekucorodik, amikor elfáradt.

A kutyáknak a lakás olyan kemény, sokszor hideg területe, mint a padló egyáltalán nem ideális alvóhely. Valljuk be őszintén, ez érthető, hiszen itt mi sem szívesen hajtanánk nyugovóra a fejünket. A kedvencek alvásigénye, illetve mélysége az életkoruktól függ: minél idősebbek, annál kevesebbet alszanak, ez az intervallum pedig az összeszokást követően alkalmazkodik a mi alvási ciklusunkhoz.

petissimo_kutyafekhely_blog.jpg

Mérd meg a kedvenced

A választásnál a kutya mérete az egyik legfontosabb szempont. A fajták alapján nagyjából meg lehet határozni, milyen méretű kutyaágy lesz a befutó, de ne feledkezz meg arról, hogy az egyes fajtákon belül is nagy eltérések lehetnek. Éppen ezért az a biztos, ha a kedvencedet az orrától a farka kezdetéig leméred. Az így kapott hosszúság ne legyen nagyobb, mint a fekhely maximális szélessége.

A méretnél a négylábú korát szintén vedd figyelembe: egy kölyökkutya valószínűleg a későbbiekben még nőni fog, ezért praktikussági okokból érdemes a felnőttként várható méreteivel számolnod. Figyeld meg azt is, elsősorban milyen testhelyzetet vesz fel alvás közben. Vannak olyan kedvencek, akik kicsire húzzák össze magukat, és vannak, akik szinte teljesen szétterülnek. A pozíciótól függetlenül kényelmes, puha termékeket keress.

Örülni fogsz a könnyű tisztíthatóságnak

A praktikusságot szem előtt tartva érdemes olyan darab mellett letenned a voksod, amely könnyen tisztítható. Ez a tényező különösen fontos akkor, ha a kedvenced hol kint, hol bent alszik. azt tanácsoljuk, nézz szét a babzsák-szerű, illetve a szivacsos fekhelyek között, mert ezek huzatát általában könnyen leveheted.

Az elhelyezést az határozza meg, hol szeret a leggyakrabban összekucorodni a kedvenced. Amennyiben oda helyezed el a fekhelyét, biztosra veheted, hogy gyorsan megszokja az új pihenőhelyét. Ez lehet az előszobában, a nappaliban vagy akár a saját szobádban.

Fekhelyek a Petissimo-tól »

A bejegyzés trackback címe:

https://petissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr1413619726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess a Facebookon!

A Petissimo-ról!

A Petissimo.hu (korábban Webkutya.hu) Magyarország piacvezető állateledelekkel és kiegészítőkkel foglalkozó webáruháza, ahol jelentős kedvezményekkel, különleges ajánlatokkal és a kedvező árakon túl, törzsvásárlói engedménnyel is hozzájuthatsz kedvenced által preferált prémium márkákhoz.

süti beállítások módosítása