SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület

A szakállasok mentésével foglakozó egyesületet jelenlegi formájában 2012-ben alapította néhány lelkes schnauzerekért rajongó lány. Mára 19 segítő tag és 4 pártoló tag működteti az egyesületet munka és család mellett. A mentendő schnauzerek száma évről évre nő, az elmúlt éveket megfigyelve több mint 100 kutyán tudunk segíteni évente, mely nem kis költséget ró az egyesületre.

13220057_1112683912107147_434192450_n_1.jpg

Az egyesület fő célját talán be se kell mutatnunk. Folyamatosan figyeljük a menhelyekre, gyepmesteri telepekre bekerülő schnauzer vagy schanuzer jellegű kutyákat, akiket onnan kihozva ideiglenes befogadónál vagy panzióban próbálunk elhelyezni. Minden esetben a kutya egészségügyi ellátása, ivartalanítása, bőr- és szívférgesség ellenőrzése mellett, nagy hangsúlyt fordítunk szocializációjukra, kézhez, pórázhoz szoktatásukra, esetleges viselkedési problémák megoldására.

Ezeken kívül sokszor kapunk megkereséseket gazdátlanná, árvává vált kutyákról, melyeknek új otthont keresnek, illetve próbálunk segíteni az eltűnt schnauzerek felkutatásában, hazajutásában is.

Sajnos egyesületünk nem rendelkezik a snacik számára egy biztos ponttal. Nagy álmunk egy Schnauzer-Tanya megvalósítása, ahol a reményeink szerint könnyebben el tudnánk helyezni a karanténos, esetleg problémásabb kutyákat. Jelenleg főként két panzióra, pár ideiglenes befogadóra és a Siófoki menhely segítségére vagyunk utalva.

Állandó támogatást számunkra jelenleg a Schnauzer-Angyal valamint Ebmentor program jelent. Előbbi egy állandó támogatói státusz, ahol havi 1000,- Ft utalásával tudják segíteni az Angyalok a Snaci-mentést. Az Ebmentor program során az aktuálisan gondozásunkban lévő kutyáink egy-egy hónapra virtuálisan örökbefogadhatóak, célzottan támogathatóak.

2015 évtől egyesületünk, mint közhasznú szervezet jogosult a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlások fogadására. A felajánlók száma minden évben nő, reméljük ez az idei évben is így lesz, ami lehetővé teszi, hogy egyre több szakállasnak tudjuk egy új élet lehetőségét biztosítani.

Évek óta fontos programunk a tavaszi és az őszi schnauzer találkozó, ahol a schnauzerek szerelmesei, korábban örökbe adott kutyáink, és segítőink találkozhatnak egymással. Idei első találkozónkon az egyesület számára nagy mérföldkövet, fennállásunk 5. évét fogjuk ünnepelni.

Aki szeretne a sok kedves schnauzernek segíteni, szereti a szakállasokat kövessen bennünket a facebookon: www.facebook.com/SosSchnauzerFajtamentes

Minden érdeklődőnek és minden adománynak örülünk!

SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület 

Facebook: https://www.facebook.com/SosSchnauzerFajtamentes
Honlap: www.schnauzermentes.hu

E-mail: schnauzermentok@gmail.com 

Tel.: +36 70/ 509-3139, +36 20 281-3692 

Adószám: 18298132-1-14 

A bejegyzés trackback címe:

https://petissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr7813639406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess a Facebookon!

A Petissimo-ról!

A Petissimo.hu (korábban Webkutya.hu) Magyarország piacvezető állateledelekkel és kiegészítőkkel foglalkozó webáruháza, ahol jelentős kedvezményekkel, különleges ajánlatokkal és a kedvező árakon túl, törzsvásárlói engedménnyel is hozzájuthatsz kedvenced által preferált prémium márkákhoz.

süti beállítások módosítása