Macska szőrének ápolása

A macskák nagyon tiszta állatok. Alapvetően maguk is tisztán tudják tartani a szőrüket, azonban nem árt nekik egy kis segítség, különösen a hosszú szőrű cicákra igaz ez. A macskák bundáját érdemes minden nap átkefélni, hogy az elhalt szálakat eltávolítsuk. Ha ezt nem tesszük meg, akkor ezek a szőrszálak összeállnak és a cica bőre befülled, ezzel kiváló táptalajt szolgáltatva a baktériumoknak és gombáknak. A hosszúszőrű cicákat naponta fésüljük át egy széles fogú fésűvel és bontsuk ki az összeállt szőrt. A fésülés végén egy sűrű fogú fésűvel is fésüljük át a cica bundáját. Azonban a szőrápolásra a rövid szőrű macskáknak is szükségük van, náluk szőrápoló kesztyűvel távolítsuk el az elhalt szőrszálakat.

cat-grooming-blog.jpg

Természetesen a hosszúszőrű cicák szőrápolása több energiát és időt követel a gazditól. Az ő esetükben a legjobb, ha naponta kétszer is kifésüljük. Maga a fésülés is több időbe telik, mert sok lehet az összecsomósodott rész. Ha Biogance szőrbontó oldatot használunk az sokat segíthet a csomók kibontásában, mert csökkenti a szőrszálak összetapadását. Amennyiben végképp nem bontható ki a szőrcsomó, akkor le kell vágni ollóval.

Az erőteljesebb szőrhullás jelzés a gazdáknak. Amikor a cicák tüzelnek vagy vemhesek, akkor fokozottabb a szőrhullás, illetve jelenthet vitaminhiányt is, ami a táplálék nem megfelelő felszívódására vezethető vissza.

A kandúr cicák farkának, felső, test felőli részén zsírmirigyek találhatóak, amelyek váladékoznak. Ez a váladék elszínezi a szőrt, elsárgítja azt, ha nem gondozzuk megfelelően, akkor baktériumok telepedhetnek meg ezen a területen, melyek bőrgyulladást is okozhatnak. Nagyon fontos, hogy ezt a részt naponta szórjuk be hintőporral, majd dörzsöljük bele a cica bőrébe. Ezután a felesleget keféljük ki.

A kiscicáknak is meg kell szokniuk a fésülést, ezért már pici koruktól kezdjük őket fésülgetni.

Fésű és kefe cicáknak »
Szőreltávolító cicáknak »
Sampon, balzsam, öblítés nélküli kozmetikumok »

A bejegyzés trackback címe:

https://petissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr5413638590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess a Facebookon!

A Petissimo-ról!

A Petissimo.hu (korábban Webkutya.hu) Magyarország piacvezető állateledelekkel és kiegészítőkkel foglalkozó webáruháza, ahol jelentős kedvezményekkel, különleges ajánlatokkal és a kedvező árakon túl, törzsvásárlói engedménnyel is hozzájuthatsz kedvenced által preferált prémium márkákhoz.

süti beállítások módosítása