Kisgyermek mellé szeretnél kutyát? Ezeket a fajtákat ajánljuk

Akár a gyermek mellé érkezik a kutya, akár fordítva, mindkét esetben fontos, hogy az eb barátságos legyen, és véletlenül se tanúsítson támadó magatartást. Vannak olyan fajták, amelyek ebből a szempontból kifejezetten jó választásnak bizonyulnak, mert imádnak játszani, ezen kívül a szemük sarkából folyamatosan figyelnek a gyermekre. Most nemcsak azt mondjuk el, melyek ezek a fajták, hanem azt is, mit vegyél számításba, mielőtt hazaviszed a család új, négylábú tagját.

petissimo_kutyafajtak_gyerekeknek_blog.jpg

A döntéshez három szempontot kell figyelembe venned

A döntés előtt három tényezőre érdemes odafigyelned: a méretre, az energikusságra és a vérmérsékletre. Ezek közül a vérmérséklet a kutya alapvető személyiségére utal. Egy csendesebb házőrző például nagyon szoros köteléket képes kialakítani, ezért ideális választásnak bizonyulhat a kisgyerekek mellé.

A méretet a lakásban rendelkezésedre álló hely miatt érdemes számításba venned, egy kertes házba akár egy nagyobb, míg egy csekély alapterületű otthonba a kisebb fajtákat ajánljuk – a kutya érdekében is. Az energikusság pedig a család életritmusa miatt lényeges: a mozgékonyabb kedvencek egy aktív közegben fogják jól érezni magukat.

A fentieket szem előtt tartva lássuk, konkrétan melyik 5 fajta jó választás a gyerekek mellé!

  • A bulldog kiegyensúlyozott, békés természetével és barátságos, lelkes viselkedésével kiváló játszótárs, ugyanakkor a négy fal között kifejezetten nyugodt. Intelligens, ami értelmi és érzelmi tekintetben egyaránt megnyilvánul, ezért nagyon érzékenyen reagál a környezetében kialakuló negatív hangulatra. 
  • A beagle szintén intelligens és hihetetlenül türelmes, amire valljuk be, a gyerekek mellett szükség van. Mivel nagyon jól ellenáll a betegségeknek, illetve kisebb termetű, tehát jól érzi magát a lakótelepi lakásokban, sőt akár a kicsik is elvihetik sétálni –a mozgásigénye miatt ennek kiemelt szerepe van.
  • A bullterrierben nagyfokú őrző-védő ösztön munkálkodik, hűséges, ragaszkodó jellemével gyorsan beilleszkedik a családba. Könnyen fegyelmezhető, nyugodt, ugyanakkor térre van szüksége.
  • A skót juhász a nagyobb fajták közé tartozik, ebből kifolyólag akkor jó választás, ha kertes házban éltek. Szeretettel fordul az emberekhez, intelligenciája és türelme miatt pedig jól kijön a gyermekekkel. 
  • Az életvidám mopszok a család minden tagja felé barátsággal fordulnak, ezen kívül lételemük a játék. A kiváló házőrzők bárki szívébe gyorsan belopják magukat, hála a megjelenésüknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://petissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr7313623550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess a Facebookon!

A Petissimo-ról!

A Petissimo.hu (korábban Webkutya.hu) Magyarország piacvezető állateledelekkel és kiegészítőkkel foglalkozó webáruháza, ahol jelentős kedvezményekkel, különleges ajánlatokkal és a kedvező árakon túl, törzsvásárlói engedménnyel is hozzájuthatsz kedvenced által preferált prémium márkákhoz.

süti beállítások módosítása