Egy jobb világ megteremtése, ahol a cicák is boldogan élhetnek

A macskavilág közhasznú alapítvány működése, céljai:

Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy a jelenleg utcán kóborló, felbecsülhetetlen számú kóbor macska populáció további felesleges szaporodását és a feleslegesen születő egyedek számára a kilátástalan jövő okozta szenvedést megelőzzük, valamint a macskabetegségek terjedését és hogy munkánkkal segítsük az utcán élő kóbor cicák gazdához juttatását.

macskavilag-logo.jpg

Évek óta dolgozunk állatvédőként, mint magánemberek, rengeteg időt, pénzt, energiát fordítottunk a macskák megmentésére. Az elmúlt években közel 1000 macskát sikerült ivartalaníttatnunk, részben saját pénzből, részben külföldi mecénások jóvoltából. Közel 500 macskát gazdához juttattunk szerződéssel, oltva, ivartalanítva (kölyök cicák esetén ivartalanítási kötelezettséggel). Ahol nem volt indokolt a macskák eltávolítása, oda a már Nyugat-Európából ismert "TNR" program szerint füljelzéssel visszahelyeztük a már ivartalan egyedeket. Több közterület, közintézmény, számos kertes társasház macskakolóniájának rendezését tudhatjuk magunk mögött.

Célunk még a felelős állattartás eszméjének terjesztése, a rászorulók segítése az ivartalanítás elvégeztetésére. Szerveztünk már oktató kampányokat, vettünk részt rádió műsorokban, kiállításokon, ugyanis a legfontosabb, hogy az emberek már kisgyermek korukban megismerjék a felelős állattartás fogalmát, hogy felnőttként majd ők is tovább tudják adni ezt az eszmét a majdan születendő gyermekeik számára.

Alapítványunknál nem a "klasszikus" menhelyi körülmények között tartjuk a cicákat, hanem szabadon, igyekszünk megfelelő orvosi ellátás és karanténozás mellett olyan körülményeket biztosítani a cicák számára, ahonnan már kiegyensúlyozott lelkivilágú, egészséges állatok kerülnek a gazdikhoz. A mentett cicákat folyamatosan teszteljük, ivartalanítjuk, oltjuk, megfelelő módon ellátjuk, szükség szerint gyógykezeltetjük, hogy minél több egészséges, kiegyensúlyozott cica kapjon esélyt új életre egy szerető gazdinál.

Alapítványunk 2012-ben már közhasznú lett, 2014-től pedig jogosult az 1% gyűjtésére. Ezen felül változatlanul minden adományt, támogatást elfogadunk és nagyon köszönünk! Örömmel vesszük a nem anyagi jellegű felajánlásokat is (pl. önkéntes munkát, ideiglenes befogadók jelentkezését). Jelenlegi támogatóinknak pedig ezúton is köszönjük a sok segítséget, amit nyújtottak, mert nélkülük nem tartanánk ott, ahol most tartunk. :)

Macskavilág alapítvány »

A bejegyzés trackback címe:

https://petissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr513623688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess a Facebookon!

A Petissimo-ról!

A Petissimo.hu (korábban Webkutya.hu) Magyarország piacvezető állateledelekkel és kiegészítőkkel foglalkozó webáruháza, ahol jelentős kedvezményekkel, különleges ajánlatokkal és a kedvező árakon túl, törzsvásárlói engedménnyel is hozzájuthatsz kedvenced által preferált prémium márkákhoz.

süti beállítások módosítása